Станаха известни имената на 6-те обласни управители

Днес, на 13 юли, Министерският съвет одобри назначения за управители на шест области. Става дума за София, Пловдив, Плевен, Добрич, Ловеч и Силистра.

Вяра Тодева е назначена за областен управител на област София. Тя е изпълнявала временно тази длъжност през юни – август 2022 г., а преди това е била заместник областен управител от септември 2021 г. до август 2022 г. Тодева разполага с богат опит в държавната администрация и притежава магистърски степени по право и маркетинг и мениджмънт. Тя е проходила множество следдипломни обучения, включително в областта на бизнеса и финансите в The Collage of North West – London.

Илия Зюмбилев е новият областен управител на Пловдив. Той е специалист в областта на енергетиката и електроинженер по професия. Има докторска степен по материалознание и е специализирал в университета ENSAM в Париж, Франция, което е едно от най-престижните висши инженерни училища в света. Зюмбилев е автор на множество научни публикации и книги, издадени в България, други европейски държави, САЩ и Канада. Той е бил и преподавател в пловдивския филиал на Технически университет – София.

Виктор Стойчев стана областен управител на Ловеч. Той е изпълнявал същата длъжност от януари до август 2022 г. Разполага с дългогодишен опит в териториалната дирекция на НАП в Ловеч, включително като директор на дирекция и заместник териториален директор. Стойчев е бил и ръководител на Областната пощенска станция. Той притежава магистърска степен по икономика на индустрията и следдипломна квалификация по управление на администрацията.

Виолета Иеремиева възглави областта Плевен. През януари-август 2022 г. тя е била заместник областен управител там. Иеремиева е работила в частния сектор в продължение на дълги години и е завършила “Българска филология” във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Тя се е посветила на решаването на проблемите на хората с увреждания и има близо 30 години опит в тази област.

Йорданка Костадинова е назначена за областна управителка на Добрич. Тя е била народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание и притежава дългогодишен опит като фармацевт. Тя е магистър по здравен мениджмънт и медико-социални грижи от Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна и е завършила “Фармация” в Медицинския колеж на МУ-Варна. Костадинова разполага с квалификация по здравен мениджмънт от Стопанска академия “Димитър А. Ценов” в Свищов.

Минчо Йорданов е областен управител на Силистра. През периода май 2021 г. – август 2022 г. той е бил заместник областен управител там. Йорданов разполага с дългогодишен опит в системата на МВР и ДАНС и е бил директор на основно училище. Завършил е висшето образование във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”.

През следващите дни се предвижда да се извършат назначенията на останалите областни управители.

2 отговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *