Министерския съвет назначи още два областни управители — в Стара Загора и Сливен

На днешното заседание Министерския съвет обяви двама областни управители, които ще поемат управлението на областите Стара Загора и Сливен. Това завърши периода на временните назначения.

Ива Радева става управителка на област Стара Загора. Преди това, тя е заемала ръководни позиции в банковия и застрахователния сектор, придобивайки значителен опит в сферата на финансите и икономиката. Притежава диплом на магистър в областта “Икономика на търговията” от престижния Икономически университет – Варна. В миналото, тя също е била кандидат за депутат от партията “Демократична България”.

Маринчо Христов поема управлението на област Сливен. Цялата му професионална кариера е протекла в частния сектор, като той е работил в сферите на производството на храни, търговията и услугите. Той е завършил магистратура по специалност “инженер-агроном” в Аграрния университет в Пловдив, където е придобил специализирани знания в областта на земеделието.

С решението на правителството, досегашните управители на двете области бяха освободени от длъжността си.

Тази последна ротация представлява петата вълна от назначения на областни управители. На 13 юли бяха назначени нови управители за София и още пет области, а седмица по-късно още четири области получиха нови ръководители. След това бяха назначени по шест и осем нови областни управители.

Така правителството успешно завърши назначенията за всичките 28 области. След встъпването им в длъжност, всички областни управители, назначени от служебния кабинет, подадоха оставки, устъпвайки мястото си на новите редовни управители. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *