Още 8 области в България получиха нови управители

Министеския съвет е провел назначения на осем областни управители. В съобщението от правителствената пресслужба бяха обявени имената на новите ръководители за областите Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен. Това са професионалисти с богат опит в различни сфери, които ще допринесат за развитието и укрепването на съответните области.

Пламен Янев е назначен като нов областен управител на Бургас. Той е преди това заемал позицията на заместник областен управител в същата област и разполага с голям опит в банковия и финансовия сектор. Има магистратура в областта на “Застраховането” и две бакалавърски степени в областите на “Застраховане и социални дейности” и “Стопански и финансов контрол” от Стопанската академия “Димитър А. Ценов” в Свищов.

Владимир Димитров поема длъжността на областен управител на Разград. През цялата си кариера той е работил в частния сектор, фокусирайки се в сферите на търговията и строителството. Той притежава магистърска степен по публична администрация от Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”.

Ивайло Здравков е избран за областен управител на Велико Търново. До момента той е бил директор на Териториалната дирекция на Агенцията по приходите във Велико Търново и преди това е управлявал регионалната структура на Агенцията за държавни вземания. По образование е юрист.

Добромир Добрев е назначен за областен управител на Шумен. В периода от 2002 до 2013 година той е заемал поста на началник на Регионалния инспекторат по образование в Шумен. Той е професор и преподавател в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” по специалности като политология, философия, етика и регионална и сигурност. Добромир Добрев е бил директор на Средно училище “Йоан Екзарх Български” в Шумен. Завършил е своето образование в Държавния университет в Санкт Петербург, специализирайки се като преподавател по философия и социално-политически дисциплини.

Валентина Кайтазова е определена като нов областен управител на Пазарджик. В последните години тя е ръководила с Регионалното управление на образованието в Пазарджик, а преди това е работила като старши експерт по организация на средното образование в същата институция. Тя е била и директор на СОУ “Д-р Петър Берон” в град Пазарджик. Кайтазова притежава магистърска степен по педагогика от Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Данаил Ковачев взема управление в област Русе. Той е заемал поста на началник на полицейския участък в Иваново и на РУ “Полиция” в Две могили, към ОД на МВР – Русе. През последните години е работил в компания в сферата на сигурността и охраната. Завършил е образование по специалност “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред” в Академията на МВР в София и притежава магистърска степен по право от Русенския университет “Ангел Кънчев”.

Мария Башева – Венкова става нов областен управител на Габрово. Тя е консултант в Камарата на строителите в България и разполага с многогодишен управленски опит в строителния сектор. Тя е работила като експерт в дирекцията на Природен парк “Българка” и в локалната областната администрация. Има магистърска степен по технически и стопански науки от Технически университет – Габрово.

Захари Сираков е определен като нов областен управител на Смолян. Професионално той е юрист, завършил образованието си в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. През своята кариера е работил като юрисконсулт в Регионалната инспекция по околна среда и водите в Смолян. Освен това, Захари Сираков е бил и общински съветник в града през периода от 2011 г. до 2015 г. Повечето време от своята професионална практика той е прекарал като адвокат.

Решението за тези назначения е било прието от правителството на Република България в неприсъствена форма.

Да припомним, на 13 юли бяха назначени областни управители на София, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *