За четвърти път Видинският отбор спечели Международния турнир по роботика

В един чудесен успех, Видинския отбор “Robo Pro” се превърна в шампион за четвърти път на международния турнир “FLL” по роботика, който се проведе в град Пловдив. Учениците от Професионалната гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” във Видин постигнаха първо място с максимални 260 точки. За това съобщи менторката на отбора Десислава Цокова.

Гимназията от Видин участва с четири отбора, които се състезаваха в група “EV3” и се изправиха срещу 12 отбора от цяла България, посочи Цокова. Всичките отбори се представиха изключително добре на турнира: отборът “Robo Pro” се издигна като шампион с резултат от 260 точки, “Робо Викингс” се класира на четвърто място със 240 точки, “Атом” постигна шестото място с 215 точки, а “Рагнарок” завърши седми с 205 точки.

Десислава Цокова сподели, че тя е изключително доволна от представянето на своите ученици, които през цялата година работиха усилено и с посвещение. Възпитаниците и от всичките четири отбора също се гордеят със своите постижения.

Основната цел на международния турнир по роботика е да популяризира роботиката сред младите хора. Състезанието привлича представители на фирми и организации, които се занимават с роботика, допълни Цокова.

Така, по времето на турнира, на щанда на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация, младите участници от Видин — Ивайло Георгиев, Митко Митков и Кристиан Георгиев — представиха своята автоматизирана кола, специално създадена за събиране на тенис топки, която е резултат от техния проект “Автономна тенис количка”. Момчетата са доволни от големия интерес към техния проект и добавиха, че екипът продължава да работи върху проекта и ще го довърши до окончателната му версия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми