,

В Бургас тържествено ще открият нова спортна площадка за децата на 30 август

Детският футболен клуб “Звездичка” завърши своя най-нов проект за цялостно обновяване на спортната площадка в двора на Основно училище “Найден Геров” в град Бургас. Площадката вече е оборудвана с модерна дренажна система, след като теренът бе изравнен, настилката е изкуствена трева, има ново осветление и видеонаблюдение, комфортни седалки за зрители и реновирани съблекални за играчите на отбора и учениците от училището. Решението да се инвестира в обновяването на спортната база на “Меден рудник” идва в отговор на дългогодишните молби на родителите на децата, които всекидневно пътуват дълги разстояния до тук, сподели Петър Алексиев.

Тази идея получи безусловната подкрепа на целия Общински съвет и на кмета на Бургас, Димитър Николов, които предоставиха възможност за реализацията ѝ. Значителна помощ за изпълнението на проекта дойде и от директора на ОУ “Найден Геров”, Лазар Налбантов. Главен изпълнител на проекта е фирмата за строителство “Планекс Бургас” ООД, с управител Людмил Митов. В изграждането на терена важен принос има и фирмата за строителство “Инфра експерт” АД, с управител Андон Михалев,  “Врънгови” ООД, с управител Стоян Врънгов, както и други компании, на които от клуба бе отделено специално място в комплекса. 

Официалното откриване на новата спортна площадка ще се състои на тържествена церемония на 30 август 2023 г. от 18:30 часа. Сред специалните поканени гости на събитието ще бъдат Димитър Николов – кмет на град Бургас, Пламен Янев – областен управител на област Бургас, общински съветници и заместници кметове на град Бургас, професор д-р Бозов – ректор на Университет “Професор д-р Асен Златаров”, членове на академичния съвет и на Студентския съвет на Университет “Професор д-р Асен Златаров”, както и изявени представители от бургаския бизнес, спорт и култура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *