Столичния съвет одобри въвеждането на нощния транспорт в София, въпреки че имаше заплаха да го отложат до 2024 г.

София планира да възобнови нощния градски транспорт не по-късно от 30 октомври, съобщиха представители на столичната община. Предложението на Борис Бонев от “Спаси София”, Симеон Ставрев от “Демократична България” и Зафир Зарков от ГЕРБ бе прието от Столичния общински съвет с тясно мнозинство от три гласа. Партиите БСП и ВМРО изразиха подкрепата си за отлагане на това предложение след 2 февруари следващата година.

Планът включва четири автобусни линии, които ще обслужват гражданите в интервала от 00:00 ч. до 04:00 ч. с честота от 60 минути. Те ще стартират от пл. “Княз Александър I Батенберг” и ще пътуват до крайните точки на съответните им маршрути. Задължителен петминутен престой на площада ще бъде въведен за прекачване на пътници.

Цената на билетите за нощния транспорт ще бъде 2 лева и те ще бъдат продавани от кондукторите. Единствено годишните карти ще важат за тези пътувания, както споменавахме по-рано.

Маршрутите на автобусните линии Н 1 и Н 2 ще бъдат възстановени в същата форма, както бяха преди три години — от “Люлин” до “Младост” и от “Обеля” до “Студентски град”. На линии маршрутите ще се променит за да се подобри обслужването на някои големи квартали като “Овча купел”, “Сухата река”, “Левски”, Зона Б-5, “Хиподрума” и “Кривата река”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *