Полицейските служители са иззели около 6 кг фентанил през 2023 г.

Според заместник-главния секретар на Министерството на вътрешните работи, главен комисар Живко Коцев, от полицията е конфискуван нов опасен тип дроги при операции в страната от началото на годината. В интервю пред БНР, Коцев сподели: “Имаме около 6 кг. количества иззет фентанил. Образувани са 6 досъдебни производства и по тях са привлечени към наказателна отговорност 8 лица. Фентанилът наистина е опасен. Той се смесва с различни по видове наркотици и с кокаин, с амфетамини, с трева и наистина е опасен за живота и здравето на човека.”

В момента се провежда операция срещу разпространението на наркотици в цялата страна, като, според Коцев, са арестувани 41 човек и са образувани 29 досъдебни производства.

С по-голям акцент върху проблема с разпространението на наркотици в България, премиерът Николай Денков обяви създаването на нов координационен механизъм. Този механизъм се фокусира върху вноса и разпространението на наркотици. 

През последните години властите са се сблъскали с предизвикателства при борбата с разпространението на наркотици и сега се изправят пред нов вид синтетичен наркотик, който е 100 пъти по-активен от хероина и се разпространява чрез смесване с други наркотици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми