,

Полицейски служители ще патрулират центъра на Плевен за да предупредят вандализма в града

От днес, 18 юли, в централната част на града Плевен започнаха да дежурят пешеходни полицейски патрули. Това решение беше взето след среща между кмета Георг Спартански и ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) – Плевен, поради нарастването на случаите на вандалство в града.

Патрулите имат цел да предотвратят евентуални нападения срещу общинска собственост и да осигурят спазването на всички общински норми. Полицейските екипи са съставени от служители от І и ІІ Районни управления “Полиция” и ще патрулират пешеходната зона от пл. “Ст. Стамболов” до края на Градската градина, според седмично съставен график.

През последните два месеца в Плевен са отчетени множество случаи на вандалство в районите на детските площадки, Градската градина, Водната каскада. Са откраднати букви от паметника “Героите на Дойран”, поливната система в централната част е почти напълно унищожена, а пейките и съдовете за смет са повредени или хвърлени във водните пространства. 

Водачите на индивидуални електрически превозни средства (тротинетки) също представляват сериозен проблем, тъй като масово нарушават забраната да се движат по пешеходната зона. 

Кметът Георг Спартански коментира, че полицейските служители вече имат достатъчно задължения и за да се запази общественият ред, беше необходимо създаването на Общинска полиция. Въпреки това, до момента не са установени законодателни директиви относно статута, правомощията и финансирането на такава структура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *