Откриване на зимния туристически сезон на 50 км от Варна: Ски писта “Вълчи дол” ще заработи на 13 януари.

Зимният туристически сезон във Варненска област започва на 13 януари с откриването на ски писта “Вълчи дол”. Това е първият път, в който съоръжението ще бъде в експлоатация след 2017 г., съобщава общинската администрация във Вълчи дол.

Откриването е предвидено за 11:00 часа, а пистата ще бъде достъпна при по-ниски температури, включително и през нощта. За да насърчи посетителите, съоръжението ще предоставя безплатно използване през уикенда на 13 и 14 януари, като ще предложи и храна срещу заплащане.

Благодарение на оръдие за сняг и минусовите температури, пистата вече има 30-сантиметрова снежна покривка в местността “Кошу баир” край Вълчи дол. Тази писта, единствена между Карпатите и Стара планина, е собственост на община Вълчи дол и се радва на популярност сред скиорите от 2007/2008 г. Въпреки липсата на сняг през последните години, съоръжението е възродено с ново оборудване и въжена линия.

Кметът на общината, Калоян Цветков, обяви планове за бъдеще развитие на ски пистата, включително създаване на ски гардероб, отваряне на чайна, удължаване на пистата с 100 метра, организиране на “снежно” училище и предоставяне на леглова база. В момента зоната за спускане е с дължина от 250 метра и ширина над 20 метра, а тази година планира се и обособяването на коридор за шейни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми