Обвиняемите за източването на Здравната каса са под арест

Най-тежка мярка – задържане под стража, бе счетена от за основателна от съда за обвинени в документна измама за отклоняване на средства от Здравната каса, според съобщението на ИА “Фокус”. В ареста останаха петима души. 

Решението на съдия Божидар Кърпачев остана непроменено въпреки представените от адвокатите на обвиняемите документални доказателства и аргументите на обвиняемите, че на този етап от разследването няма достатъчно доказателства. 

Един от обвиняемите, разпитан пред съдията, направи пълни самопризнания. Въпреки това той няма право на лека мярка за наказание заради доказателствата, че е бил подложен на лъжесвидетелстване. Карпачев отбеляза, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но са налице предпоставки за извършване на други престъпления. 

Подсъдимия има право да обжалва присъдата пред окръжния съд в тридневен срок. Всички техни адвокати са уверили медиите, че ще го направят. 

Второто заседание е насрочено за 7 септември от 13:30 ч. 

Припомняме, че все още не е поискано от съда да запорира всички сметки, недвижимо имущество и дружествени дялове, притежавани от обвиняемите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *