,

Битката с пожарите в Гърция продължава: 36 български огнеборция се отправят на помощ

Нов екип от 36 български пожарникари заминава днес за Гърция, за да замени първите пожарникари, участвали в овладяването на пожара край Александруполис, Дедеагач, информира БНР.

В района на Еврос продължава битката с огнените стихии. Според говорителят на противопожарната служба, в този район не се използва въздушно гасене, тъй като няма видимост.

Общо 600 пожарникари и 150 водоносни камиони са на място, за да се борят с огъня, но теренът е труднодостъпен. Властите евакуираха жителите на два села в Еврос вчера сутрин, тъй като огънят се разпространи към къщи. Основната линия на пожар в района на Еврос е на около 50 километра от град Орестиада.

Освен това, голям пожар избухна и край град Волос в област Магнезия. Гасят и по въздух със самолети и хеликоптери. Жителите на едно село също са евакуирани.

Пожарите в други три части на страната са овладени.

Парламентът продължава да обсъжда причината за пожарите в Гърция това лято. Премиерът Мицотакис изтъкна, че “всичко може да се възстанови, но не и загубата на човешки живот” и по този начин обясни ситуацията с евакуацията на хората в близост до пожара. Опозицията поиска повече средства за пожарната и полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *