Българските войници проидобиха навички за работа с военни дронове

Първият курс за обучение на оператори и потребители на ултралеки безпилотни летателни апарати с военно предназначение бе организиран от сухопътните войски. Обучението се проведе в периода от 16 до 18 август в рамките на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

В обучението взеха участие военнослужещи от 3-то Бригадно командване в Благоевград, 5-то Бригадно командване в Плевен и 101-ви алпийски полк в Смолян. Инструкторите на курса бяха специалисти, които имаха значителен опит както в България, така и зад граница, в управлението на ултралеки безпилотни летателни апарати.

През обучението бяха отработени въпроси свързани с тактиките, техниките и процедурите за ефективно използване на новите ултралеки безпилотни летателни апарати, въведени в арсенала на сухопътните войски. Придобитите знания значително подобряват способностите и уменията на личния съста, като ги правят по-ефективни в използването на съвременни средства по време на операциите, свързани с трите мисии на Въоръжените сили на Република България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *