Зоната край брега ще стане за втора поредна година сцена на международния фестивал Q-jazzfestivalvarna

Джаз ще огласи рибарското селище “Карантината” във варненския кв. „Аспарухово“, съобщиха от Общината.

В три поредни вечери – 13, 14 и 15 юли, зоната край брега ще стане за втора поредна година сцена на международния фестивал Q-jazzfestivalvarna. Събитието е с вход свободен. Организатор е школата за изкуства “Дедал” със съдействието на Община Варна.

Джаз форумът е посветен на световните музиканти Хари Саркисян, Велислав Асарухов – Баго и китарната школа на Александър Петков. Q-jazzfestivalvarna подкрепя композитори и изпълнители на възраст до 35 и над 65 години, работещи в сферата на богатото стилово разнообразие на джаз музиката.

Той запазва уникалността на едно от малкото оцелели рибарски селища в района, поминъка на рибарите и техния фолклор, като част от културно-историческото наследство на Варна, посочват организаторите.

Предвиден е безплатен транспорт: Варна – Карантината: от 18.30 до 20 часа, от ул. “Антим I”, и Карантината – Варна: от 22.30 до 23.30 часа от мястото на фестивала.

В програмата са включени концерти на групите “Postcards”, миксиращата джаз с български фолклор “Монтуно”, “Александър Михайлов бенд”, Project connections”, “J & The Cats” и “Oft Robin”.

13 юли 20.15 часа – “Postcards”
13 юли 21.30 часа – “Монтуно”
14 юли 20.15 часа – “Александър Михайлов бенд” и неговата “Патърдия”
14 юли 21.30 часа – “Project connections”
15 юли 20.15 часа – “J & The Cats”
15 юли – 21.30 часа – “Oft Robin”

Източник: DarikNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми