Започва състезанието “Кмет на годината” в град Стара Загора

В Стара Загора стартира националнитя конкурс “Кмет на годината” за мандат 2019-2023, организиран от Kmeta.bg. 

В тазгодишното издание всички граждани на България имат възможност да изразят своята оценка за работата на местните кметове чрез гласуване на платформата Kmetnagodinata.bg, което ще продължи до 14 септември. Гласовете се приемат само от IP адреси в България. 

В състезанието имат право да се включат всички 265 кметове на общини в страната. Изключение се прави само за четири общини – Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Там сегашните кметове не са изпълнили своите задължения през целия мандат (били са избрани по-късно или са изпълнявали длъжността временно), и поради тази причина не могат да бъдат оценявани за четиригодишния период наравно с останалите. 

Категориите в състезанието “Кмет на годината” за мандат 2019-2023 включват: “Кмет на годината”, “Кмет на гражданите”, “Смарт сити”, “Зелена община”, “Градска среда”, “Туризъм и култура” и “Спорт и младежки политики”. 

Всеки гражданин може да гласува за предпочитания си кандидат само в една от петте специализирани категории и да подкрепи своя избор в една от две основни категории – “Кмет на годината” или “Кмет на гражданите”. Победителите в състезанието ще бъдат обявени по време на официалната церемония, която е насрочена за 19 септември 2023 година в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми