,

WizzAir беше разкритикувана от България и Румъния заради закъснения и непредвидени отмени на полети: компанията обеща да оправи проблемите

До петък авиокомпанията WizzAir се ангажира да представи план за борба със закъсненията и отмяната на полети на Главната дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация”. Това стана известно след среща между главния директор на учреждението, Анелия Маринова, и представители на авиокомпанията.

Проблемът е, че само през юли, на международните летища в България са отчетени 38 отменени полета, като други 69 са били изпълнени с повече от двучасово закъснение.

Главната дирекция е получила над 500 жалби от пътници, но над 200 от тях не са били обработени от WizzAir, твърдят представители на компанията. Причината за този пропуск се обяснява със системна грешка. Компанията обещава да разгледа жалбите в рамките на три седмици, съобщиха от Министерството на транспорта.

В същото време румънското правителство е изпратило сигнал до Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕАЅА) заради големия брой отменени полети на WizzAir. Според секретаря на Министерството на транспорта и инфраструктурата, Бодан Миндреску, само в рамките на един ден в страната са били отменени 9 полета на WizzAir поради технически причини, както съобщава dnes.bg.

Миндреску и представители на румънската агенция за защита на потребителите са провели среща с представители на авиокомпанията, търсейки конкретни мерки за намаляване на отменените полети. WizzAir в официалното си изявление заявява, че работи с румънските власти за подобряване на обслужването.

Един отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми