Влакът Варна-София през Пловдив с важна промяна

От днес до 25 септември при изпълнението на графика за ремонтни дейности по проекта за модернизация на жп възел Пловдив, предстои прекъсване на влаковото движение от първи до четвърти основен коловоз в жп гара Пловдив и връзката между гара Пловдив и гара Филипово. Движението ще бъде ограничено и ще се осъществява от пети до десети коловоз, информират от НКЖИ.

През периода на извършваните ремонти всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София през гара Пловдив, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград и съответно с променено разписание, с което времето на пътуване ще се удължи с 55 минути.

Бързите влакове № 8640 от Ямбол за София и № 8641 от София за Ямбол, ще пътуват с променен маршрут София – Пловдив – Димитровград и обратно. В гара Димитровград ще бъде осигурена връзка за и от Стара Загора и Ямбол с допълнително назначени влакове.

Пътническите влакове по направленията Пловдив – Стара Загора – Пловдив и Пловдив – Карлово – Пловдив, както и бързите влакове от Пловдив за Варна и от Варна за Пловдив ще се движат до и от гара Филипово. Между гара Филипово и гара Пловдив за пътниците от повечето композиции ще бъдат осигурени автобуси, като в този участък могат да се използват и редовните градски автобусни линии.

Във връзка с осъществяването на ремонтните дейности и ограничената възможност за движение на влаковете, няма да пътуват бързите влакове № 4631 Горна Оряховица – Пловдив и 4632 Пловдив – Горна Оряховица. Желаещите да пътуват по тези маршрути могат да използват други композиции с удобни връзки в гарите Дъбово, Тулово и Карлово.

Няма да се движат и влаковете по направлението Пловдив – Панагюрище – Пловдив, като за пътниците по този маршрут ще бъде осигурен транспорт с автобуси.

Ще бъдат извършени промени в транспортната схема и разписанията на композициите по направлението Пловдив – Асеновград – Пловдив. Част от влаковете ще пътуват до и от гара Крумово, като там ще осъществяват връзки с влакове за и от Пловдив и Асеновград.

Променена ще бъде транспортната схема и ще се коригират разписанията и на влаковете по направлението Пловдив – Пещера – Пловдив. Част от композициите от и за Пещера, ще се движат до и от гара Стамболийски, като там ще осъществяват връзки с влакове за и от Пловдив.

Ще бъде променена транспортната схема и ще се коригират разписанията на влаковете по направлението Пловдив – Димитровград – Пловдив и Хисар – Долна Махала – Хисар.

С променени разписания ще пътуват влаковете в участъците Стара Загора – Горна Оряховица – Стара Загора, София – Пловдив – София, София – Карлово – София, Бургас – Сливен – Бургас и др.

По тази причина са променени връзките на влаковете в гарите София, Пловдив, Крумово, Филипово, Карлово, Димитровград, Стамболийски, Михайлово, Стара Загора, Тулово, Дъбово, Зимница, Карнобат, Долна Махала и др.

Националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да се информират допълнително за разписанието на влаковете непосредствено преди своето пътуване, тъй като поради променената организация на движение ще бъдат въведени промени в разписанията на много влакове.

Актуалното разписаниe на влаковете след въведените промени от 1-ви август ще бъде достъпно в електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg) от 24-и юли /понеделник/. За допълнителна информация клиентите на БДЖ могат да се обръщат към служителите на билетните каси и гишетата “Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Завършването на ремонтните дейности по проектите за модернизация на жп възел Пловдив и Пловдив –Бургас фаза 2 значително ще увеличи скоростта  и пътуването с влак ще отнеме по-малко време от автомобилния транспорт.

Източник: Varna24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *