Във Видин започнаха ремонта на най-важната пътна артерия: изграждат нови бордюри, “джобове” за автобуси и велоалеи

Започна реконструкцията на основната пътна артерия в град Видин – бул. “Панония”. Първата копка на обекта бе направена по време на официална церемония днес. Кметът на Община Видин, Цветан Ценков, обяви, че се очаква работата по ремонта да приключи до три месеца. За строителен надзор на булеварда е подписан договор, а средствата от първия транш в размер на 3,5 млн. лв. вече са налични. Фирмата “Инфракънстракшън” ЕАД е изпълнител на проекта.

Планираните ремонтни дейности включват пълно асфалтиране на един от най-живописните булеварди във Видин, според Красимир Спасов, ръководител на “Строителство” от изпълнителската фирма. Проектът включва и поставяне на нови бордюри, замяна на настилката по тротоарите и подмяна на текущата ограда в разделителната зелена ивица с нова. По време на ремонта ще бъдат изградени “джобове” за автобусни спирки и за поставяне на контейнери за битови отпадъци. В двете платна на крайната дясна лента ще бъдат обособени велоалеи, които ще се свържат със тази до бившия завод “Видахим”.

Цялостната стойност на поръчката е около 7 млн. лв., от които 50% са осигурени от Министерски съвет чрез одобрение на Списъка на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране.

Движението в дясната част на булеварда, в посока ж.к. “Панония”, ще бъде затворено до няколко дни, допълни Красимир Спасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *