В сутрешния пожар в Шуменско загина 90-годишна жена

В резултат на пожар в хоспис в село Мадара починала е жена на 90 години. Това съобщи пресцентърът на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Шумен.

Сигнал за възпламеняване беше получен тази сутрин в 4:10 часа. На мястото са били изпратени два екипа от Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” в Шумен. Пожарът е бил локализиран и потушен, без да се разпространява в сградата. Унищожени бяха само хранителни продукти и мебели в стаята на загиналата.

Извършен е оглед и започнато е досъдебно производство. Причините за възникването на пожара се изясняват, като най-вероятната от тях е късо съединение в електрически дюшек.

Да отбележим, през 2022 г. пожарите в Шуменско бяха с приблизително 50% повече спрямо предходната година. Екипите на РД “Пожарна безопасност и защита на населението” в Шумен успяха да ликвидират общо 959 пожара през миналата година, в сравнение с 657 през 2021 г. Повишението на броя на пожарите се дължи на сушата, причинена от високите температури и липсата на дъждове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *