В столицата повторно ще направят пренареждането на жълтите павета след миналогодишния ремонт

От 16 юли жителите на София отново ще станат свидетели на пренареждането на жълтите павета в участъка пред парламента в отсечката на булевард “Цар Освободител” между булевард “Васил Левски” и улица “15 ноември”. След провала на предишния опит за ремонт, новото пренареждане се очаква да бъде завършено преди началото на новата учебна година. За това съобщи Ангел Джоргов, заместник-кметът по строителството на София.

Заедно със затварянето на участъка пред Народното събрание, ще бъде открита и ремонтираната част от улица “Оборище” между “Васил Левски” и храм-паметника “Александър Невски”. Тази улица ще бъде използвана като обходен маршрут, обясни Джоргов. 

“Ремонтът няма да ни струва нищо, тъй като и първото пренареждане досега не е платено, иначе самото пренареждане с материали и труд струва около 206 000 лева. Искахме затварянето да стане в средата на юли, когато движението е по-слабо и свършва работата по “Оборище”, посочи служителят.

Пренареждането на паветата ще се извърши според автентичната технология, тъй като жълтите павета имат статут на паметник. За да се избегне повторението на миналогодишния проблем, беше създадена работна група, включваща преподаватели от УАСГ, строители и проектанти. 

“Тази работна група направи доста предложения, след което беше направен опитен участък в депо “Враждебна”, като на този опитен участък се изпробваха допълнения на тази автентична технология, променена е геометрията на фугата и основата, паветата ще се сортират, ще се слагат специални профили”, обясни Джоргов.

Освен това от 16 юли започва и ремонтът на улица “Народно хоро” в квартал “Овча купел”, която също ще бъде използвана като обходен маршрут, когато след време започне ремонтът на околовръстния път между булевард “Цар Борис III” и разклона за Банкя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *