В община Асеновград обявиха частично извънредно положение заради два пожара

Д-р Христо Грудев, кмет на Асеновград, обяви частично извънредно положение в територията на общината. Тази мярка бе наложена поради наличието на два пожара. Единият инцидент засяга затруднено достъпна локация – върха “Баба”, намиращ се над село Бачково. Там екипи на пожарната служба и доброволци активно се борят със стихията. За да се справят със ситуацията, на мястото бе изпратен хеликоптер от авиобазата в Крумово, с цел да се извърши оглед и да се разработи план за неотложни гасителни действия.

Другият пожар избухнал между селата Мостово и Врата. На този етап пламъците са под контрол и няма опасност за местното население и посетителите на района. Въпреки това, на мястото продължават да бъдат насочвани към местността са насочени екипи от пожарната служба, за да се предотврати разпространението на огъня.

Доброволната група “Асеневци” в община Асеновград също бе активирана, и доброволците. Кметът на общината поддържа постоянен контакт със заместващия административния директор – главен инспектор Васил Димов, както и с РСПБЗН (Районна служба по противопожарна и спасителна дейност) в града, Държавното горско стопанство (ДГС) – Асеновград и кметовете на населените места. Д-р Грудев следи развитието на ситуацията лично. Актуална информация относно тази тема може да се наблюдава на редовни интервали на уебсайта на общината Асеновград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми