В Костинброд започна изграждането на главния градски парк

Заедно със своя екип инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, кметът на Костинброд Трайко Младенов проведе оглед на място на напредналата строителна дейност в рамките на градския парк.

“Ботаническа градина-парк” се разполага в УПИ VI “За учебен полигон”, срещу Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство “Св. Георги Победоносец” в Костинброд. За реализирането на парка вече е сключен договор с избрана строителна фирма. Очаква се работата да бъде завършена в рамките на 360 календарни дни.

На територията на бъдещия парк вече се извършват значителни строителни дейности, включващи построяването на велосипедна и ролкова писта. Скоро ще бъде добавени и скейтборд съоръжения.

В бъдеще, градският парк ще бъде развиван поетапно, като се планира изграждане на система от алеи, зони за детска игра, скейтборд площадка, озеленени пространства, малък амфитеатър, велоалеи и нови паркинг места.

Според администрацията на общината, в рамките на по-малко от една година жителите и посетителите на Костинброд ще могат да се наслаждават на разходки и отдих в съвсем новия градски парк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *