В Хасковско следобед избухнаха три пожара: ще евакуират жители на два села

Извънредната ситуация се развива в селата Варник и Маточина в Свиленградско, близо до българо-турската граница, където е възникнал пожар, съобщава пресцентърът на областната администрация в Хасково.

За осигуряване на безопасното преместване на населението от тези райони ще се ангажират полицейски служители, според информацията от държавната управа.

Общо три пожара избухнаха в Хасковска област този следобед: един, както бе посочено горе – в община Свиленград, като другите два бяха регистрирани в община Тополовград. Единият от тях охвана голяма територия, включваща землищата на селата Присадец и Филипово в Тополовградско. За справяне с него са били задействани осем пожарни екипа, както съобщават от администрацията. В помощ на тази операция се включиха и гасачески групи от Горското стопанство и общината на Тополовград. Ситуацията е сложна поради трудно достъпния терен, който затруднява работата на пожарните екипи. Втори пожар избухнал и край село Радовец, част от общината на Тополовград.

Често пожарите в Хасковската област са последствие на небрежност от страна на мигранти, безотговорно поведение на селскостопански производители и запустели райони, които не се поддържат, както посочва анализът на “Югоизточно държавно предприятие” (ЮИДП) в Сливен, публикуван преди няколко дни на сайта на институцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми