В Хасковска област продължават да се борят с пожарите

Хасковско изживя тежка нощ: огнената стихия унищожи жилище и превзе дворовете на местните от село Овчарово. Същевременно, пламъците обхванаха значителен участък на смесена гора между села Младиново, Пъстрогор и Момково, според информация на bTV.

В село Овчарово пожарът се разрази от центъра на селището, унищожавайки жилищна сграда, селскостопанска постройка и гараж, като премина и през няколко двора. Дори след изминалите близо 17 часа, облачените димни клубове остават, а два противопожарни екипа остават на терена. Засега няма информация за пострадали хора, но ситуацията остава напрегната.

“Големият пожар в Свиленград все още е активен. Двойно се е увеличил заради бурния вятър. 10 000 дка са изгорели”, съобщи Гинка Райчева, областната управителка на Хасково.

Ситуацията в областта остава изключително сериозна поради големия пожар в тази община. Предвижда се обявяването на извънредно положение по-късно днес.

На 30 километра на изток, огнената стихия обхвана широколистен горски масив между селата Младиново, Пъстрогор и Момково. Засегнатият район се удължи до 7 километра, като зоната е изключително труднодостъпна за пожарната техника.

Червеният код за опасност от пожари продължава да важи за Хасковска област вече няколко дни. Все още не са ясни причините за запалването на пожарите в района.

Един отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *