В Асеновград ще се появи Младежки център благодарение финансова подкрепа от ЕС

Администрацията на Община Асеновград успешно кандидатства и спечели проект за създаване на Младежки център и спортни площадки в района на Градския плувен комплекс. Общата сума на инвестицията е 1 800 000 лв. Този проект е част от Националния план за възстановяване и устойчивост, финансиран от Европейския съюз.

Инициативата на Община Асеновград се нарежда сред 14-те одобрените, придобивайки най-висок брой точки и заемайки първото място сред общо 18 представени предложения.

Проектът включва създаване на нова сграда за младежки дейности пред Спортната зала за тежка атлетика “Иван Веселинов” в града. Освен това, ще бъдат изградени две спортни игрища в оградената зона, намираща се близо до Градския плаж (от страната на ул. “Спортист”). Тези площадки ще бъдат предназначени за мини футбол (20 м./40 м.) и стрийтбол (баскетболно игрище с един кош). В сградата на Младежкия център ще бъдат предоставени помещения за събития, зони за “тихи игри” и административни пространства. 

Основната цел на проекта е да удовлетвори развиващите се потребности на младежите между 18 и 29 години в областта на спорта и да се подобри техното здравно състояние чрез участие в спортни активности. Центърът ще бъде място за провеждане на образователни курсове, подпомагане на младите хора при търсенето и намирането на подходящи работни места и други подобни инициативи. Всички дейности, предлагани в рамките на младежкия комплекс, ще бъдат предоставени безплатно. 

Съгласно резолюцията на Министерството на образованието и науката (МОН), договорите с общините, които са били одобрени, ще бъдат сключени след осигуряване на средствата за ДДС. След това ще бъдат активирани процедури за реализация на проектите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *