Уволнение на ръководителя на “Гражданска въздухоплавателна администрация” за нелегални полети над “Градина”

Христо Щерионов, главният директор на “Гражданска въздухоплавателна администрация”, ще бъде освободен от длъжността си, обяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков. Решението идва след скандален случай през съботното сутринно време, когато хеликоптер извършва нелегален полет над плажа на къмпинг “Градина”.

Верификацията на случая показва, че полетът е бил осъществен без предварително получено разрешение и е бил организиран в рамките на рекламна кампания. Както и авиационният оператор, така и пилотът на хеликоптера също са под заплаха да загубят своите лицензи. Организаторите на полета отбелязаха, че са предприели всички възможни мерки за безопасност.

Социалните медии бързо се запълниха с видеоматериали от инцидента, на които се вижда ясно, че хеликоптерът лети на ниска височина над плажуващите и че хора от борда на летателния апарат изхвърлят предмети. Впоследствие се разбра, че предметите са фалшиви 100-доларови банкноти с изображение на бившия лидер Тодор Живков.

От представителството на министерството на транспорта бяха ясно заявили, че въздухоплавателното средство не може да лети на височина по-малка от 300 метра над земята, а изхвърлянето на предмети от борда е строго забранено. Тези нарушения са сериозни и подлежат на строги санкции.

Случаят възбуди възмущението на обществеността и подчерта необходимостта от стриктно спазване на авиационните правила и безопасността при въздушните полети. Отстраняването на Христо Щерионов от ръководната позиция в “Гражданска въздухоплавателна администрация” е стъпка към възстановяване на доверието в авиационната индустрия на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми