,

Съвместна тренировка на България и САЩ за усилена бдителност в Черноморския регион.

Военновъздушните сили (ВВС) на България и на Съединените щати (САЩ) участват в обща военна тренировка, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната. Военнослужещи от авиобаза Безмер работят заедно с предни авионасочвачи от ВВС на САЩ, за да симулират пораженията на земни цели от самолети В-1, базирани във военновъздушната база Морон в Испания.

Мисиите на самолетите В-1 са част от усилията на САЩ за поддържане на високо ниво на готовност в Черноморския регион. Тези мисии също така демонстрират ангажимента на САЩ към колективната отбрана на НАТО чрез участие в съвместни тренировки и учения с партньори и съюзници.

Съвместната тренировка се очаква да предостави ценна възможност за подобряване на подготовката на българските военнослужещи и да потвърди готовността на ВВС на България да се противопоставят решително на всякакви военни заплахи, посочват от военното министерство. Оттам също така подчертават, че участието на ВСС в тази активност доказва ангажимента на България към колективната отбрана на НАТО и ясно изразява решимостта за гарантиране на сигурността в региона.

Българска телеграфна агенция (БТА) напомня, че България беше домакин на общата българо-американска подготовка “Тракийско лято – 2023” през миналия август в районите на авиобаза Безмер и летище Чешнегирово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми