Състезания с дронове се провеждат край Варна

Състезание с дронове е спорт, при който участниците управляват дронове (обикновено малки радиоуправляеми летателни апарати или квадрокоптери ), оборудвани с камери, докато носят монтирани на главата дисплеи, показващи предаването на живо от камерата. 

Състезанията с дронове започнаха в Германия през 2011 г. с редица пилоти аматьори, които се събраха за полуорганизирани състезания в Карлсруе. 

MultiGP предоставя стандарти на общността за своите глави, за да проектират безопасно собствените си курсове и също така генерира индивидуално състезание за пилоти чрез тяхната програма за универсална писта за времеви изпитания, която класира пилотите от цял ​​свят на стандартно измерени курсове. 

DRL създава сложни, триизмерни състезателни писти на места в международен план.  

Champions Series на DR1 Racing е състезателна писта на открито, летяща на емблематични места по целия свят. Всяко място или състезание използва комбинация от екологични и създадени от човека елементи, за да създаде курса. Курсовете за сезон 2017 включват Trona Pinnacles, Mojave Boneyard в Mojave Air and Space Port, DHL Bonn Post Tower, Bunowen Castle в Ирландия, Spike Island и Isle of Man TT. 

Други като Националния шампионат на САЩ за състезания с дронове са склонни да провеждат своите състезания на открити площи с по-малко катастрофални препятствия (знамена и конуси срещу стени и тунели). 

FPV състезателните организации създават разпоредби и правила.

През 2016 година се проведе World Drone Prix, Дубай – най-голямото и най-доходоносно състезание с дронове в света, с общ награден фонд от 1 милион щатски долара.

Източник: Varna24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *