Съдът запорира акциите на община Варна в Пловдивския панаир

Съдът забрани апортирането на акциите на община Варна в Пловдивския панаир към дружеството “Пълдин туринвест” на Георги Гергов, съобщи Министерството на икономиката и индустрията. Решението на съда наложи запор върху 16 314 400 безналични акции от “Международен панаир”, които представляват 29% от капитала на дружеството.

Този ход означава, че прехвърлянето на акциите на държавата в Пловдивския панаир към частното дружество няма да се осъществи до приключване на съдебния спор.

Варна стана акционер в Панаира след решението на кабинета “Борисов”, според което тя трябваше да получи 29% от държавните акции в дружеството, а Пловдив – около 21%, но тези акции по-късно бяха върнати.

Министърът на икономиката и индустрията, г-н Богдан Богданов, подчерта, че защитата на обществения интерес и държавната собственост е първата стъпка и следва да се възроди потенциала на Панаира и да се гарантира ефективното му управление.

Възникналата ситуация с Пловдивския панаир беше определена като “служебна криза” от премиера акад. Денков, който го наследи.

User

дай заглавиеChatGPT

Заглавие: “Съдът запорира акциите на община Варна в Пловдивския панаир”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *