Русия запусна дронове-камикадзе в Придунавския регион на Украйна: има седем пострадали

Русия не спира терорът си в Одеската област. През тази нощ на 24 юли атаките на дроновете “Шахед-136” бяха насочени към южната част на региона, където се намира пристанищната инфраструктура на река Дунав. 

Заместник-председателката на българското дружество “Отечество” в Рени Нина Иванова сподели с БТА: “От 3 ч. през нощта до 5:50 ч. сутринта имаше постоянни взривове, около 10 бяха. Чуваше се много силно. Изплашихме се. Синът ми от Одеса докара внуците в началото на миналата седмица, когато там започнаха ракетните атаки, при нас в Рени на по-безопасно място. Обаче тази нощ и нашият град беше подложен на атаки с дронове.” 

Въпреки че силите на въздушната отбрана унищожиха три дрона, имаше попадение в пристанищната инфраструктура. Според информацията от главата на Одеска военна администрация, разрушен е хангар със зърно и са повредени резервоари за съхранение на други видове товари. В едно от техническите помещения е избухнал пожар, който е бил потушен.

В резултат на нощната атака има седем ранени. На двама от пострадалите е оказана медицинска помощ на място, а петима души бяха хоспитализирани. Един от тях постъпил в реанимация в тежко състояние. Засега неговото положение е стабилизирано. Друг пострадал е в умерено състояние. Останалите трима са получили леки рани от осколки и натъртвания по телата си.

Това е първата атака в този регион от началото на пълномащбното руското нахлуване. За информация: украинският дунавски град Рени се намира на 24 километра от румънския град Галац.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *