При пътния инцидент на АМ “Тракия” откриха 14 нелегални имигранти

На автомагистрала “Тракия”, километър 49, по посока към София, се случи катастрофа с микробус, превозващ нелегални имигранти, според съобщението от МВР. Сигналът за инцидента достигнал до органите около 06:30 часа днес сутринта.

На мястото на инцидента полицейските служители открили 14 чуждестранни граждани без документи, които заявиха, че са от Афганистан. Трима от тях били откарани за медицински преглед в болница, като към момента няма информация за сериозни наранявания.

Водачът на микробуса успял да избяга и сега е издирван. След инцидента движението по автомагистралата било регулирано само по аварийния път.

Според данните от Министерството на вътршните работи, през последните два месеца са задържани около 3500 нелегални мигранти във вътрешните региони на България. Това е практически четири пъти повече отколкото през лятото на 2022 година.

Прокуратурата е започнала 343 дела за незаконния трафик на хора само през юни и юли, което представлява увеличение от около 77% спрямо предходната година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми