Президентът и министърът на отбраната обсъдиха кадрово обезпечаване и модернизация на българската армия

На 8 август президентът Румен Радев проведе среща в официалната резиденция “Дондуков” 2 с министъра на отбраната Тодор Тагарев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Темите, обсъдени по време на срещата, се съсредоточиха върху наложителните мерки, които трябва да бъдат предприети в областта на кадровото обезпечаване на Българската армия, както и върху активните стъпки за ускоряване на нейната модернизация, съобщават от пресслужбата на президента.

Държавният глава подчерта, че спирането на оттока на военнослужещи – включително подготвени офицери, сержанти и войници, както и привличането на нови таланти към Въоръжените сили и осигуряването на условия за тяхната задържане, изискват разработване на адекватни социални програми и подходящи мерки за пълноценна подготовка.

В светлината на сложната сигурностна обстановка, президентът Радев посочи необходимостта от отговорни действия на всички административни нива на държавата. Така се гарантира националната сигурност чрез развитие на адекватни отбранителни способности и оперативна съвместимост на Въоръжените сили. 

Напомняме, че преди срещата с президента, министър Тагарев проведе среща с началника на Главното управление за разузнаване при Министерството на отбраната на Украйна, Кирило Буданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *