Правителството одобри 40 млн. лв. за разширение на метрото в София: Линия 3 получава зелена светлина

Правителството даде зелена светлина за допълнителен бюджетен трансфер в размер до 40 милиона лева, предназначен за Столична община за изграждането на Линия 3 на метрото в София. Етап 3 от проекта, наричан още лот 2 включва следните участъци: от улица “Шипка” до жилищен комплекс “Гео Милев”, от район “Слатина” до “Арена Армеец”/”София Тех парк”, и до булевард “Цариградско шосе”.

Тези средства се предоставят за финансиране на различни етапи на проекта, включително проектирането, строителството, доставката, монтажа и въвеждането в експлоатация на системи за управление на влаковете, комуникациите, перонните преградни врати, както и за закупуване на нови метровлакове. Според пресслужбата на правителството, средствата за този проект ще бъдат осигурени от тези предвидени в централния бюджет за 2023 година.

Изграждането на метрото в София е най-големият транспортен и екологичен проект в столицата и представлява значителни ползи за подобряване на качеството на живот и околната среда. В момента метрото в града има обща дължина от 52 километра и обхваща 47 метростанции. Всяко ново разширение го утвърждава като важна част от обществения транспорт и основна транспортна система в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми