“Пощенска банка” предупреждава клиентите си за фишинг атаки чрез имейл

Днес, множество клиенти на “Пощенска банка” са били мишени на фишинг атака. Компанията предупреждава гражданите да бъдат предпазливи и да не се поддават на измамите. Представителите на банката настоятелно призовават хората да не изпращат лична информация и да не потвърждават трансакции чрез имейл.

От “Пощенска банка” подчертават, че никога не изискват от своите клиенти да предоставят потребителско име и парола, данни за кредитни или дебитни карти, кодове за верификация или телефонни номера чрез линкове, получени по имейл.

В случай на съмнение за измама или недоверие към получени съобщения, “Пощенска банка” настоятелно призовава своите клиенти да се свържат веднага с експертите на банката. Това е мерка, която може да помогне за бърза и ефективна реакция при подобни заплахи.

Фирмата предприема сериозни стъпки, за да информира и образова своите клиенти относно потенциалните опасности от фишинг атаки, които са станали все по-хитри в последно време. Съвместни усилия между банката и клиентите са от съществено значение за гарантиране на сигурността на техните финансови средства и лични данни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *