,

Отбележете Международния ден на благодарността със сърдечни жестове и думи на признателност.

Днес отбелязваме най-приятния ден в календара – Международният ден на изказване на благодарност (International Thank You Day), който предоставя прекрасен повод да прегледаме отношенията си с близките чрез нежни жестове на внимание.

Специалистите в областта на психологията твърдят, че изразените думи на благодарност са като деликатни изречения, способни да затоплят и успокоят душата. Едно важно условие е тези думи да изплъзват от сърцето. Народна мъдрост ни напомня, че “Благодаря” не следва да се произнася в моменти на раздразнение.

Всички ние осъзнаваме стойността на учтивостта и мантинелите в ежедневието. Често благодарностите, които изпращаме към другите, изглеждат като случайност, без да сме осъзнали тяхната значимост. Въпреки това, изразените думи на благодарност съдържат магия – те създават радост, изразяват внимание и обменят позитивни емоции, които правят живота по-цветен и насърчителен.

Не е случайно, че в туристическите ръководства и разговорници първото нещо, което се учи, е как да изразим “благодаря” на езика на страната, където сме гости. Този жест се счита за увеличител на бързината и качеството на обслужване, помагайки за създаването на спокойна и приятна обстановка по време на почивката.

Въпреки че Денят на благодарността често е свързан с религиозни обичаи, където хората изразяват благодарността си към Бог за всичко придобито през годината, днес се фокусираме върху изразяването на благодарност към хората около нас, които заслужават да чуят думата “Благодаря”.

Тази дума представлява едно от най-прекрасните изражения в нашия език, означавайки “дарявам благо, доброта, добро”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми