Олена Коцева отличена с медал “Свети Владимир” за дългогодишната си подкрепа на украинската общност в България

Олена Коцева, ръководителката на Сдружението на украинците в България “Мати Украйна”, бе отличена с висока награда – медал “Свети Владимир” от Световния конгрес на украинците. Събитието се проведе в Букурещ и ще продължи работата си утре, съобщиха организаторите за Faktor.bg.

Повече от 40 ръководители на украински организации и общности от цял свят бяха удостоени с отличия за своя значим принос за развитието на украинската общност зад граница и за помощта им в борбата срещу руския окупатор. Наградата за Коцева, която също е член на Атлантическия съвет на България, е заслужено признание за нейната дългогодишна усилената работа в подкрепа на украинската кауза, защитата на украинците и Украйна, както е посочено в приветствието към нея. 

След началото на руската агресия срещу Украйна, организацията на Олена Коцева пое отговорност за събиране и организиране на тонове пратки с хуманитарна помощ за украинското население в бедствено положение. Ролята на “Мати Украйна” е от решаващо значение и за посрещането и настаняването на украински бежанци в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми