,

Ограничава се движението по път I-5 през по случай 146-тата годишнина от Шипченската епопея

Днес, на 19 август, в периода между 9:00 и 15:00 часа се въвеждат временни ограничения за движението на моторни превозни средства, които транзитно минават по път I-5 (E-85), обхващащ маршрута Габрово-Шипка-Казанлък през прохода “Шипка”.  Както уведомиха от Агенцията “Пътна инфраструктура”, това е свързано с отбелязването на 146-тата годишнина от Шипченската епопея, предава dariknews.bg.

Пренасочването на трафика ще бъде осъществено по път II-55 Проход на Републиката:

– За пътуващите от Северна към Южна България – от Русе и Велико Търново през Дебелец – Проход на Републиката – Гурково, за да достигнат до Казанлък, Стара Загора и Бургас.

– За пътуващите от Южна към Северна България, маршрутът включва Гурково – Проход на Републиката – Дебелец, с цел достигане до Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и транспортните средства, които идват от запад, ще бъдат насочени през път III-552, преминавайки през маршрута Габрово – Трявна – село Белица – село Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

Водачите, движещи се по път III-5004 Обход на Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх “Шипка”, ще бъдат насочени през пътен възел “Дядо Дянко”, преминавайки през Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката.

В област Стара Загора движението към Прохода на Републиката ще бъде осъществено по следния маршрут: път I-6 Калофер – Казанлък – път II-55 Гурково – Велико Търново и обратно, като насочването ще се извършва при пътен възел “Мъглиж”, където се препъват пътищата I-5 Стара Загора-Казанлък и I-6 Подбалкански път.

По време на тези ограничения, през прохода “Шипка” ще се позволява движението само на автобуси и автомобили, които са свързани със събитието, както и на организирания междуградски автомобилен транспорт.

АПИ призовава всички шофьори да се движат с особено внимание, да спазват пътната сигнализация и скоростните ограничения, да поддържат безопасна дистанция и да избягват рискови маневри.

Информация за актуалната пътна обстановка може да се намери на уебсайта на Агенцията по пътна инфраструктура – www.api.bg, както и на телефон 0700/130-20, който работи 24/7 в тяхния Ситуационен център за събиране и обработка на данни за състоянието на републиканските пътища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *