На българо-турската граница откриха 4 тона недеклариран тютюн за наргиле и фалшиви “маркови” стоки

Митнически служители и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево са открили 4008 кг недеклариран тютюн за наргиле, 7836 текстилни изделия и 18 300 празни опаковки за тонери, носещи логота на различни търговски марки. Те бяха намерени в товарен автомобил с немска геристрация, който влизаше в България на 7 август 2023 г.

Шофьорът, който е турски гражданин, представи документи за превоз на групажни стоки от Турция през България към Германия. В резултат на стриктна митническа проверка, бяха открити 334 недекларирани кашона, съдържащи по 24 опаковки по 500 грама тютюн за наргиле, обозначени с чужд акцизен бандерол. Освен това, бяха открити 38 кашона с 7836 текстилни изделия, носещи логота на различни марки.

Контрабандната стока беше задържана, а по случая бе инициирано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура в Хасково.

По време на контролните мероприятия бяха установени също и 18 300 празни картонени опаковки за тонери с лога на различни търговски марки. Съгласно Регламент 608/2013, свързан с защита на интелектуалната собственост, стоката бе задържана, а притежателите на търговските марки ще бъдат уведомени за случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *