Между Казанлък и Павел Баня планират да пуснат екоавтобуси

Общинският съвет на град Казанлък едногласно подкрепи на извънредно заседание днес идеята Община Казанлък да установи партньорство с Община Павел Баня, фирма “Балканинвест” ЕООД и “Автобусни превози Павел Баня” ЕООД в рамките на проекта “Екологосъобразна мобилност – Община Казанлък – Община Павел Баня”.

Съгласно предложението, максималната обща стойност на разходите ще бъде до 5 942 266,80 лв. с ДДС за Община Казанлък и до 2 248 800,00 лв. с ДДС за Община Павел Баня. Тези одобрени средства ще позволят на Община Казанлък да закупи 9 нови екоавтобуса, оборудвани със зарядни станции, които ще функционират на междуградските маршрути. Община Павел Баня пък ще може да се възползва от 3 екоавтобуса със съответните зарядни станции, предназначени за територията на общината.

Този амбициозен проект се извършва в съответствие с Процедура BG-RRP-8.013, наречена “Екологосъобразна мобилност”, включена в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Финансирането за него идва от Механизма за възстановяване и устойчивост, по-специално от Компонент 8, посветен на “Устойчив транспорт”, в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми