“Лукойл Нефтохим Бургас” е задължен да предаде управлението на пристанище “Росенец” на държавата през 30  дни

На 15 август влезе в сила решението за прекратяването на концесията за използване на пристанище “Росенец” от “Лукойл Нефтохим Бургас”. Правителството уведоми компанията за това в края на миналата седмица. В рамките на следващите 30 дни, рафинерията трябва да предаде управлението на обекта на комисия, която ще бъде назначена от министъра на транспорта Георги Гвоздейков. Съответния процес ще бъде документиран в протокол.

Ако “Лукойл” не даде съгласие да предаде съоръжението, министърът на транспорта има задължение да отправи мотивирано искане до областния управител на Бургас, и да помоли за издаване на заповед за прекратяване на концесията, съгласно разпоредбите на Закона за държавната собственост.

Според приетото правителствено решение от петък, в рамките на две седмици след отнемането на концесията за пристанищния терминал, Министерството на транспорта и съобщенията ще поеме оперативното управление на съоръженията на обекта. Задачата за предоставяне на пристанищни услуги ще бъде възложена на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми