Летовниците се оплакват от обслужването и качеството на туристически обекти в Черноморието през лятото

През летния сезон на 2023 г. туристите в региона на Черноморието са много недоволни. Съгласно съобщение от Комисията за защита на потребителите (КЗП), най-честите сигнали и оплаквания включват лошо обслужване, лоша хигиена, липса на необходимите удобства като топла вода и климатици, както и проблеми с резервациите. Потребителите, които са пострадали от тези недостатъци, потърсили помощ за възстановяване на сумите, които са платили.

През периода между 1 юни и 10 август 2023 г., регионалните дирекции в Бургас и Варна са провели общо 620 проверки на заведения за хранене и развлечения, както и на места за настаняване както хотели, семейни хотели, апартаменти за гости, стаи за гости и СПА центрове. Резултатите показват, че са установени 85 случая на нарушения. Най-честите нарушения са свързани с липса на ясна категоризация и непоставяне на удостоверенията за категорията на видни места. Също така, някои туристически обекти не отговарят на определената им категория.

В честите случаи на нелоялна търговска практика, се срещат невярна и измамлива информация на интернет сайтове и на самите обекти. Например, семейни хотели се представят като обикновени хотели, а обекти с две звезди се представят като тризвездни. Друга обичайна практика е предоставянето на невярна информация за вида на обекта на рекламни табели на място, като бистра се представя като бар или ресторант. Търговци също така предоставят неточни данни относно цените и грамажите на продуктите си чрез обявени менюта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми