Курсанти от ІV курс на Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров“ посетиха Втора тунджанска механизирана бригада

Заместник-командирът по логистичното осигуряване – полковник Галин Каракоев, посрещна бъдещите офицери в района на военно формирование 24 150 и ги запозна със структурата, мисията и задачите на бригадата.

По-късно курсантите наблюдаваха статичен показ на въоръжение и техника, които използват военнослужещите от бригадата при изпълнение на задачите в ежедневната им дейност.

Посещението се състоя на 4 юли 2023 г. и е част от планираното опознавателно пътуване на курсантите от ВВМУ във военните формирования от състава на Българската армия. Целта е да се запознаят с функциите и способностите на формированията от видовете Въоръжени сили.

В рамките на визитата курсантите имаха възможност да посетят и православния параклис “Св. вмчк Георги Победоносец“, който се намира в района на бригадата.

Капитан І ранг Валентин Василев – началник на катедра “Тактика“ във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров“, изказа своята благодарност към командването на Втора тунджанска механизирана бригада и полковник Галин Каракоев за гостоприемството и за предоставената възможност бъдещите офицери да добият и изградят положителна и реалистична представа за войсковия живот.

Източник: Varna24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *