Кога ще приключат ремонтите и кога най-после ще бъде отворен пътя за кв. “Виница”

Това е въпросът, който вълнува десетки хиляди варненци, които ежедневно пътуват между квартала и центъра на Варна.

Въпросът вълнува и хилядите, пътуващи по пътя за курортните комплекси, който е претоварен и задръстен заради пренасочения трафик от и към кв. “Виница”.

И с всеки изминал ден въпросът им “кога” буди все по – голямо напрежение.

Обявяването на старта на ремонта на бул. „Княз Борис I” бе през март тази година. Тогава започна подмяната на водопровод по проект на ВиК. В края на юни приключи работата на водоснабдителното дружество. След това Общината даде заявка, че асфалтирането и облагородяването на прилежащата инфраструктура, които са неин ангажимент, трябва да завършат до края на юли.

Дейностите по подмяна на тръби на пътя за „Виница“ се реализират по проект на ВиК – Варна, финансиран по ОП „Околна среда“. На практика ремонтът трябваше да се случи преди две години, но става сега заради забавяне на ВиК – проекта, коментира през юни кметът. Той допълни, че общински средства за последващите дейности след подмяната на тръбите са били осигурени още преди 2 години.
Юли отмина, август месец вече тече, а дейностите по пътя за „Виница“ все още не са приключени. И основният въпрос на хората си остава все същият. Той не е „Кой и кое бави отварянето на пътя?“, а „Кога ще бъде пуснато движението?“.

Източник: Moreto

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *