Кметството на София проси да се ограничат събитията на открито заради жегата

Столичната община изпрати писмо до директорите на общински културни институти, спортни клубове, неправителствени организации, кметовете на районни администрации и организаторите на културни и спортни събития, призовавайки ги да предприемат мерки за превенция поради опасно високите температури.

Препоръчително е организаторите да ограничат инициативите, събитията и дейностите на открито, особено в най-горещите часове до 30 юли. 

С цел разхлаждане, продължава миенето на дюзи на основните пътни артерии в обедните часове. Днес и в петък (21 юли) от 13:30 часа, на три пункта: на площадното пространство при храма “Св. Неделя”, на Орлов мост при езерото “Ариана” и на пилоните на Националния дворец на културата, ще се раздава безплатна вода. Тя е осигурена от направление “Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” при Общината и ще бъде раздавана със съдействието на дирекция “Аварийна помощ и превенция” до изчерпване на наличните количества. 

Освен това, служителите на дирекция “Аварийна помощ и превенция” ще извършват проверки на водоемите около София, където е забранено къпането за да предотвратит инциденти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *