Кандидат-шофьори през август ще здават изпити по стария начин: случайни маршрути ще въвеждат през септември

Въвеждането на приложение, което на случаен принцип ще избира маршрута на кандидат-шофьорите по време на практическия изпит за книжка, е отложено от 1 август за 4 септември, обяви Автомобилната администрация.

Информацията беше потвърдена от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Председателят на асоциацията, Красимир Георгиев, отбеляза: “Първото нещо, което беше много хубаво – системата да определя маршрута, по който ще се проведе изпитана даден кандидат. Второто нещо – посоката на движене щеше да се задава от GPS-система. Идеята е преди да правим нещо да мислим. Тогава, повярвайте ми, пътно-транспортните произшествия чувствително ще намалеят.”

Поради забавянето на тези промени, асоциацията обмисля провеждане на протестни действия. Красимир Георгиев посочи, че около 20% на пътните произшествия са дължат на шофьорски неумения и са неофициално приписвани на “нови водачи”. Обаче той изрази съмнение в тази статистика, тъй като вижда проблема в широкия кръг от непрофесионални и необучени шофьори, които предизвикват останалите 80% от инцидентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми