,

Хотелиерите и туроператорите не намират общ език заради клиентите

Сдружение на туроператорите и туристическите агенти Обединение “Бъдеще за туризма” съобщава, че в страната има проблем, свързан с това, че някои хотелиери отказват да си сътрудничат с български туроператори, според информацията на БНР. Особено разочароващо е, когато цената за резервация през туроператор се различава от тази, която се предлага на рецепцията или през електронни резервационни системи.

Председателката на Обединението “Бъдеще за туризма”, Павлина Илиева, посочва, че някои клиенти се чувстват по-сигурни, когато резервират чрез туроператор, защото са уверени, че ще получат услугата. Тя добавя: “Ако се случи нещо, поради което не може да стане настаняването, той задължително ще си получи парите от туроператора”.

Въпреки това, някои хотели предпочитат клиентите да направят резервациите си директно. Често срещаният отговор от страна на хотелите е: “Ние не работим с български туроператор”. Също така, някои хотели са насочени към работа само чрез електронни системи.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация заявиха, че не им е известно да съществува подобен проблем. Председателят на асоциацията, Георги Щерев, поясни: “Има и хора, които работят през платформите. Това е тяхно мнение, но достатъчно други адекватни места има, където може да се работи. И едните, и другите са нужни във веригата и по доста неща се подпомагат и работят за качествен продукт”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми