Хотелиер: Тревожна празнота по улиците на Слънчев бряг, но имаме своя дял отговорност

Само преди няколко дни, министърът на околната среда и водите, Юлиян Попов, подчерта, че има насочена кампания срещу българския туристически сезон.

“Слънчев бряг обикновено би трябвало да пулсира с живот, но в момента всичко изглежда пусто. Забелязва се спад от 20 до 30% спрямо миналата година. Вероятно има кампания, насочена срещу българския туризъм, но трябва да признаем, че ние също носим дял отговорност. Трябваше да положим повече усилия, за да привлечем туристите и да ги задържим при нас, вместо да отиват в Турция или Гърция, където условията са по-изгодни,” заяви Стоил Далевски пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки спекулациите, че лошото време и замърсяването на водите са основният фактор за бавния старт на летния сезон, Стоил Далевски изрази своето мнение, че това не е така.

“Времето на морето беше изключително добро и валежите бяха краткотрайни. По отношение на водата – не съм убеден, че това е проблемът. Редовни проверки се извършват и замърсяване не е забелязано. Ако има някакви замърсители, те вероятно идват от Румъния и ще стигнат до нас късно или в много малки количества,” посочи той.

Хотелиерът подчерта, че е предвидена среща с министъра на туризма Зарица Динкова, за да бъдат обсъдени различните проблеми.

“Също така, относно бежанците от Украйна, много от нас все още не са получили обещаните компенсации. Очакваме обяснения относно този въпрос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми