Хинков ще остави поста на здравния министър след ротацията на премиерите

Христо Хинков няма да запази своя пост след предстоящата ротация, поради липса на политическа подкрепа според самият Министърът на здравеопазването, който е представител на ДСБ. Това ще бъде първата смяна в кабинета, след осъществяването на размяната на премиерите. 

Здравният министър посочи, че случаят с финансовия одит в болницата “Пирогов”, извършен преди няколко седмици, стана последната капка, преляла чашата. Той обяви, че предупредил ДСБ за липсата на политическа подкрепа. След като настъпи ротацията, Хинков е решил да се оттегли, тъй като политическото мнозинство, което изразило недоволство от неговите управленски решения, подчерта, че той не е част от бъдещата конфигурация.

Министърът поясни, че проблемът се влоши в началото на мандата му, но той успя да преодолее “дребни административни недоразумения”. Със случая „Пирогов“ обаче той осъзна, че не може ефективно да управлява системата, която изисква реформи, включително смяна на неефективните мениджъри. 

Хинков беше лишен от подкрепа дори от членове на ПП, като Васил Пандов от “Промяната” стана един от първите, който поиска отставката на действащия здравен министър. Освен това Асен Василев му намекна, че той няма място в управлението, ако не може да убеди политическите сили в правилността на своите действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми