Гонка с мигранти в Бургас: полиция задържа 20 човека, от които 18 са чужденци

След една погоня, бургаската полиция успя да спре два автомобила – “Фолксваген голф” и камион “Мерцедес спринтер”. Инцидентът се разиграл около 9 часа на кръстовището на улиците “Тодор Александров” и “Спортна”.

В микробуса полицейските служители откриха 18 чужденци, скрити в тайник, които заявиха, че са афганистанци. За момента няма информация как и откъде са преминали границата с Турция. Заедно с тях бяха арестувани двама младежи от Бургас – на 20 и 19 години, които шофираха микробуса и лекия автомобил съответно.

Според информацията от полицията, шофьорите не са спрели по-рано на полицейския патрул на КПП “Пода”, затова започна преследването, което включи и други екипи.

Това е само един от многото случаи, които разкриват сериозната ситуация с трафика на хора в момента в страната.Само преди два дни, на магистрала “Тракия”, се случи трагедия, при която двама души загинаха след обръщането на микробуса с нелегални мигранти. В превозното средство пътуваха 11 души, а шофьорът беше сириец без книжка. Той също е в болница в тежко състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *