ГДГП предупреждава за натоварен трафик на контролно-пропускателни пунктове към Румъния

Според информация от пресцентъра на Главна дирекция “Гранична полиция” (ГДГП), на границата с Румъния има интензивен трафик по данни към 6:00 часа. Ситуацията на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция, Турция, Сърбия и Република Северна Македония обаче остава нормална.

Специфично за границата с Румъния, на ГКПП “Видин Дунав мост”, ГКПП “Дуранкулак” и ГКПП “Кардам” за товарни автомобили се отчита интензивен трафик при излизане от страната. До 18 август Националната компания “Пътна инфраструктура” на Румъния планира да проведе поддръжка на пътните платна на маршрутите, използвани от товарни автомобили на ГКПП “Гюргево” към Румъния. Този ремонт ще доведе до временно ограничение на броя трасета за преминаване, което ще увеличи времето за изчакване при излизане от България и влизане в Румъния.

Освен това, до 31 август, на граничния пункт “Вама веке”, съпределен към българския ГКПП “Дуранкулак”, се налага ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и в дни на официални празници в Румъния, между 06:00 и 22:00 часа. Пропускането през съвместните гранични пунктове “Кайнарджа”/”Липница” и “Крушари”/”Добромир” се осъществява в съответствие с работното време между 08:00 и 20:00 часа.

Относно границата с Гърция, ситуацията е нормална на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. ГДГП препоръчва на пътуващите към и от Гърция да използват освен ГКПП “Кулата” и ГКПП “Маказа”, и другите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП “Илинден”, ГКПП “Златоград”, ГКПП “Ивайловград” и ГКПП “Капитан Петко войвода”.

За граничните пунктове “Маказа”, “Златоград” и “Ивайловград” е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси.

На границата с Турция също се докладва за нормален трафик на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Движението на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия също е нормално. На ГКПП “Калотина” се извършват гранични проверки на шест места за влизащи и пет места за излизащи леки автомобили. Поради строително-монтажни дейности за ремонт и модернизация на пункта, временно има стеснено пътно платно и пренасочено движение на превозните средства. В почивните дни организацията на движението преди и в зоната на граничния пункт може да продължи времето за преминаване. За избягване на интензивния трафик, ГДГП съветва пътуващите да използват и другите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП “Брегово”, ГКПП “Връшка чука”, ГКПП “Стрезимировци” и ГКПП “Олтоманци”.

Относно границата с Република Северна Македония, ситуацията е нормална на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми