България ще изнася продукция в пазара на Узбекистан

Организацията за българска качествена продукция (ОБК) заяви, че е постигнала договореност с търговските директори от най-голямата узбекска верига супермаркети за хранителни стоки, която разполага с 150 магазина. 

Според нея, през изминалия месец бяха проведени срещи с представители на 6 български предприятия, като за всички от тях вече има заявки за закупуване на значителни количества разнообразни продукти – млечни, месни и консервирани продукти, различни видове сосове, шоколадови изделия, брашно, както и продукти от сферата на домашната (офисната) и автомобилната козметика.

“Узбеките останаха очаровани от нашето топло посрещане, от красотата на България и от качеството и видовете български продукти”, споделиха от организацията.

Вече са подписани договори между ОБК и най-големите хранителни вериги и дистрибутори в Узбекистан, които предвиждат внос на български, както и други европейски стоки.

През края на месец юни ОБК постигна споразумение със мощна узбекска компания за съвместно създаване на три шоурума, които ще служат за популяризиране и продажба на български продукти в рамките на Узбекистан. Финансирането за наем, оборудване и всички други разходи ще бъде осигурено от узбекската компания. Предстои и посещение на представители от други узбекски вериги и големи дистрибуторски компании в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми